Vissza

Hogyan válaszd ki a tökéletes színű bikinit vagy fürdőruhát?

Közzétéve: 2017-11-29 16:26:32

A nyári időszakban szerintem könnyebben választ mindenki bikinit.

Miért van ez így?

Mert ilyenkor jellemzően jóval több időt töltünk a szabadban, a nap sokkal többet éri a bőrünket, és a napsütötte, barna bőrön általában az élénkebb színek is jobban mutatnak.

De mi történik az őszi-téli időszakban?

Amikor a hűvös vagy hideg időjárás miatt sokkal jobban be kell öltöznünk, kevesebb időt töltünk a szabad levegőn, a nap ereje is gyengül, és a nyártól távolodva a gyönyörű, napsütötte bőrszínünk is egyre jobban kifakul.

Természetesen szoláriumozással, esetleg meleg országokba való kiruccanásokkal sokat lehet javítani megfakult bőrszínünkön, de általában ebben a hideg időszakban jobban látszik, hogy valójában milyen a természetes, eredeti árnyalata a bőrünknek.

Ferencz Judit, stílustanácsadó és író (www.stylexpert.hu) segítségével a következő hetekben nagyon érdekes témával fogunk foglalkozni, mégpedig az évszaktípusokkal.

Mégis miért nem mindegy, hogy milyen évszaktípusba tartozunk, amikor bikinit vagy fürdőruhát választunk magunknak?

Mivel a bőrünk a legnagyobb felület a testünkön, illetve a bikini ezzel közvetlenül érintkezik, ezért nagyon fontos, hogy színben harmonizáljon vele, frissnek, üdének, finomnak hasson a fürdőruhában. Ezen kívül még rendkívül fontos a szemünk színe, a hajunk is nagyon meghatározó, illetve az ajkaink árnyalata.
Attól függően, hogy mekkora felületet fed le a bikini vagy fürdőruha, szépen színez(het)i az arcunkat. Ha fiatalnak, szépnek nézünk ki benne, akkor eltaláltuk a tökéletes színt, ha pedig idősebbnek, fáradtabbnak tűnünk, akkor sajnos nem a megfelelő árnyalatot választottuk ki.
 
Az évszakelmélet természetesen nem azt jelenti, hogy amelyik évszakban születtünk, azok a színek állnak jól nekünk, hanem a külső, arc-közeli jegyeink, és a személyiségünk határozza meg, hogy melyek a számunkra tökéletes árnyalatok.
Az évszakelméletben ezáltal megkülönböztetünk tavasz, nyár, ősz és tél típusú hölgyeket.
 
A színeknél nagyon fontos, hogy milyen alapvető tulajdonságaik jellemzők ránk, hiszen ez alapján sikerülhet létrehozni az összhangot és a stílusos megjelenést az öltözködésben is. A legfontosabb a színek tónusa, azaz, hogy inkább hideg vagy meleg típusba tartozunk. A hideg színtípusoknál jellemzően a kékes, rózsaszínes árnyalatok dominálnak, a meleg színtípusoknál pedig a sárgás, barackos színek.

Fontos ezen kívül, hogy világos vagy sötét színek állnak-e jól nekünk. Az utolsó színtulajdonság pedig nagyon meghatározó, hiszen a színek telítettségét méri, ami alapján megkülönböztetünk élénk, harsányabb és tört, visszafogottabb árnyalatokat.

A következő hetekben a Stylexpert.hu abban fog segíteni, hogy a különböző évszaktípusoknak milyen fürdőruhák a legjobb választások a Nici design kínálatából.

Tartsatok velünk!

1. Milyen színű bikinit válasszanak a tavasz típusú hölgyek?

2. Milyen színű bikinit válasszanak a nyár típusú hölgyek? (hamarosan)

3. Milyen színű bikinit válasszanak az ősz típusú hölgyek? (hamarosan)

4. Milyen színű bikinit válasszanak a tél típusú hölgyek? (hamarosan)